MSF 2019 Uluslararası Faaliyet Raporu yayınlandı

Uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), 2019 Uluslararası Faaliyet Raporu'nu yayınladı.

2019 yılında 65.000’e yakın MSF çalışanı, 72 ülkede insanlara tıbbi ve insani yardım sağladı.

Subhan, Peşaver'deki Naseerullah Han Babar Memorial Hastanesi'nde bulunan MSF tedavi merkezinde kutanöz layşmanyazis lezyonu tedavisi gören kızı Afia'yı sakinleştiriyor. @Nasir Ghafoor/MSF

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin kuzeydoğusundaki Ebola salgını, şimdiye kadar yaşanan en ağır kızamık salgınıyla birleşti. Daha doğuda iki siklon ve şiddetli sel felaketleri Mozambik, Sudan ve Güney Sudan'ın bazı kısımlarını harap etti. Çatışmalar, Sahel bölgesinde ve Yemen'de büyük acılara neden oldu. Libya, Yunanistan ve Meksika'da sıkışıp kalan binlerce göçmen, mülteci ve sığınmacı şiddet ve hastalıklara maruz kaldı.

MSF'nin silahlı çatışma, salgın hastalık ve doğal afet durumlarından etkilenen veya sağlık hizmetlerinden mahrum bırakılan insanlara yönelik tıbbi ve insani yardım projeleriyle ilgili ayrıntılı bilgiyi, MSF 2019 Uluslararası Faaliyet Raporu'nda (İngilizce) bulabilirsiniz.

MSF 2019 Uluslararası Faaliyet Raporu’nun Türkçe çevirisi ise yakında hazır olacak.

2019’da yaptığımız işleri temsil ettiğini düşündüğümüz görüntülerden oluşan Fotoğraflarla 2019 albümüne bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Daha önceki yıllara ait raporlarımıza ulaşmak için bu bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

2019: Saha Projeleri

2019: Acil Durum Müdahale Faaliyetleri